Beurstweets favoriete nieuwsaccounts

Onze 10 favoriete beursnieuwsaccounts van dit moment.

Wij volgen via Twitter alle gerenommeerde beurssites, kranten en economisch journalisten. Onze favorieten van dit moment zie je hieronder.
Ben of ken je nog een nieuwsbron die hier niet mag ontbreken? Laat het ons dan weten en wij gaat het account beoordelen.

@BeleggerNL

De Twitterstroom van Belegger.nl is interessant om te volgen. Het belangrijkste financiële nieuws schiet voorbij maar ook analistenvisies op bedrijfscijfers, koopadviezen en live-blogs bij belangrijke gebeurtenissen. Zeker geen standaard doorgeefluik van nieuwsberichten op de website.

@went1955

Robert Went is econoom bij de Wetenschappelijke Raad voor Regeringsbeleid. Hij deelt via Twitter heel veel economisch nieuws van de internationale media.

@MathijsBouman

Elsevier omschreef te tweetstijl van Mathijs Bouman als volgt: “Mathijs Bouman zit als beurscommentator en columnist bovenop het nieuws – ook op Twitter. Bouman tweet over de eurocrisis, de hypotheekrenteaftrek, pensioenen en de Nederlands goudvoorraad.“

@DFT

Het officiele Twitteracount van De Financiele Telegraaf. Geen opsomming van de eigen nieuwsartikelen maar een levendige stroom nieuws (hoe kan het ook anders), meningen en retweets. Aanrader!

@PeterVerhaar

Voor het laatste nieuws op het gebied van banken is het handig op Peter Verhaar te volgen. Je zou hem kunnen kennen van Pauw en Witteman waar hij regelmatig als financieel expert aan tafel zit. Verhaar werkte lang in het bankwezen, onder meer ABN AMRO voordat hij de online-broker Alex oprichtte. Peter deelt via Twitter ook zijn visie op de effectenbeurzen en de hedendaagse economie.

@MartinVisser

In deze tijd waarin Europa brandt en politiek de richting van de koersen bepaald is Martin Visser, EU correspondent van het Financieele Dagblad, iemand om te volgen. Goed geïnformeerd en zeker in tijden van een Eurotop kun je niet om hem heen.

@Zerohedge

ZeroHedge.com is een Amerikaans financieel blog met een scherpe pen. Het blog wordt bevolkt door een groep schrijvers die onder het pseudoniem ‘Tyler Durden’ (een van de karakters uit Fight Club) schrijven. Ze bedrijven onderzoeksjournalistiek met een kartelrand. De ‘GeenStijl’ van de financiële journalistiek. Interessante meningen, andersdenkend en alleen daarom al goed om te volgen.

@FDLaatsteNieuws

Het macro- en bedrijfsnieuws mag natuurlijk niet ontbreken en daarom is het goed ook dé autoriteit op dat gebied te volgen; Het Financieele Dagblad. Maar dan wel de sectie FD Beleggen. De hele dag worden we gevoed met macro-economische ontwikkelingen, bedrijfsnieuws en beursbeschouwingen.

@Kbelegger

Jan Willem Nijkamp is reeds zo’n 20 jaar werkzaam in de beleggingswereld als beleggingsadviseur en vermogensbeheerder voor zowel particuliere beleggers als ook institutionele beleggingsinstituten. Deelt via Twitter als Kritische Belegger zijn geheel eigen visie op de beurswereld.

@INGnl_IO – ING InvestmentOffice

Het team van beleggingsexpert Bob Homan, deelt info voor beleggers, reageert op beursnieuws en deelt beursvisie van de ING.