Aandeel van de dag: Netflix

Het aandeel van vandaag is Netflix. Het aandeel Netflix kwam gisteravond met cijfers en profiteert volop van het Corona tijdperk. We zijn immers massaal aan ons huis gekluisterd en doden de tijd dan graag met een serie bingen.

Er kwamen in Q1 15,8 miljoen nieuwe abonnees bij en ook voor Q2 zijn de verwachtingen positief.

De ontwikkeling van betaalde abonnees zie je hier:

Meer goed nieuws voor de toekomst. Netflix heeft de TV verdrongen als centrale plek in de Amerikaanse huishoudens. Met recht duidt Arend Jan Kamp het historische karakter van dit bericht:

Aandeel van de dag: Flow Traders

Het aandeel van vandaag is het aandeel FlowTraders dat vandaag met Q1 cijfers doorkwam. En zoals beursanalisten al hadden voorspeld gingen het bedrijfsresultaat door het dak. Een stijging van meer dan 1.000% ten opzichte van Q1 in 2019 (van 27 miljoen in 2019 naar maar liefst 324(!) miljoen in Q1 2020).

En volgens sommigen zit er nog meer in het vat omdat de volatiliteit nog wel even aanhoudt.

Bijzondere vergaderlocatie in een historisch bankgebouw

Dit voormalige bankgebouw in Dordrecht ligt aan de Johan de Wittstraat in het centrum van Dordrecht. Tegenwoordig is het een bijzondere vergaderlocatie waar je vergadert in zes diverse ruimtes met allemaal een geheel eigen uitstraling.

Voormalig bankgebouw in Dordrecht

Het pand is gebouwd in de stijl van het eclecticisme en is van grote monumentale waarde. Het Rijksmonument is in 2012 volledig gerenoveerd. Oude details en elementen zijn bewaard gebleven of in ere hersteld.

Meer informatie via OrigineelVergaderen

Als je met $1000 begon dit jaar en elke dag het beste aandeel had gekocht dan was je nu multimiljardair

We kwamen dit leuke onderzoekje tegen op Qz.com. Wat zou er gebeuren als je op 1 januari zou starten met duizend dollar in aandelen te steken. En niet zomaar fondsen kopen maar elke dag het best renderende fonds van de S&P 500 zou hebben gekocht? Dan zou die $1000,- na 241 dagen in 2013 maar liefst $264 miljard waard zijn. Bekijk hier welke fondsen je dan had moeten kopen.

Beste fondsen S&P500 in 2013

De performance van de SNTMNT Social Sentiment portefeuille in augustus

SNTMNT is een Nederlands bedrijf die koersbewegingen voorspelt via Social Media. En om de relevantie van het sociale sentiment binnen de aandelenhandel te bewijzen hebben de heren ook hun eigen portefeuille opgezet. Maandelijks deelt SNTMNT de resultaten hiervan.

In augustus zijn er 4 trades gedaan. Drie van deze trades hebben geld opgeleverd, eentje bleek verliesgevend te zijn. Er werd winst gemaakt op het aandeel SBM Offshore, waar op basis van een positief sentiment een positie werd ingenomen vlak voor de presentatie van de kwartaalcijfers.

With SBMO we saw the sentiment spike on the earnings previews (two days before the actual presentation). We decided this was a good time to test the multi-day predictability of our sentiment analysis and took position. The stock declined a little in the further days ahead of the announcement, but sentiment proved to be correct once the numbers hit. The stock finished the day up over 8% and we traded out of our position.

Verder werden positieve resultaten geboekt bij TomTom en Unilever.

De trade in Apple verliep wat minder rooskleurig. Gesterkt door de inmiddels beroemde ‘Icahn tweet‘ werd besloten een positie in te nemen. Helaas bleek deze uiteindelijk verliesgevend te zijn.

De overall performance van de portefeuille in augustus was +2,14% wat de ‘Year to date’ op een mooie 11,5% brengt.

Het hele artikel, compleet met grafieken lees je op het blog van SNTMNT.

Beursmanipulatie of nie?

Beurstrader Marc Lendfers alias @beursweer schrijft regelmatig op Twitter dat het ultra korte termijn handelen vrijwel onmogelijk is geworden. Volgers van Beurstweet zullen deze tweets ongetwijfeld herkennen. Gisteren heeft Marc een filmpje online gezet waarin volgens hem goed te zien is hoe er fake orders worden ingelegd bij, in dit geval, het aandeel Binck om handelaren op een dwaalspoor te zetten. Bekijk hieronder het filmpje en oordeel zelf: Manipulatie of nie?

Tweet Tweet … $ $

Waar rook is… is vuur. The Britse krant Sunday Times berichtte zo’n twee weken geleden al dat Twitter verregaande plannen voor een beursgang had. En vandaag is het dan zover. Twitter tweette ‘vertrouwelijk’ dat de plannen voor een IPO zijn ingediend.

Beste Beurstwitteraar van 2013

De heren van Marktgevoel hebben voor het tweede jaar een Top 10 opgesteld van beurstwitteraars.

Dag in dag uit zorgen ze met hun 140 tekens voor de nodige informatie vanuit het economische landschap. Uw dagblad abonnement heeft u al opgegeven en de tv met teletekst ligt in 15 delen bij de gemeentewerf. Het enige wat u nog nodig heeft is een beleggersrekening en instant information tijdens uw full time baan. Hulde aan de twitteraars, die u voor nop op de eerste informatie rij zetten.

Ook dit jaar weer een mooie vermelding voor Beurstweet.nl op nummer 5. Daar zijn we natuurlijk apetrots op.

@beurstweet Blijft een briljant account om alle interessante beurs twitteraars te kunnen volgen. Plek in de top 5 is dik verdiend!

De complete Top 10 bestaat uit:

10. @bearstress
9. @peterverhaar
8. @hoefgeest
7. @EWdevlieger
6. @beursweer
5. @beurstweet
4. @beursanalist

En het podium bestaat uit:
3. @jvkup
2. @peterpaul_vries
1. @ArendJanKamp

Felicitaties vanuit onze kant aan alle Beurstweeps en in het bijzonder aan de nummer 1 Arend Jan Kamp. Klik hier voor het vermakelijke begeleidend schrijven over deze 10 Twitteraccounts van de heren van Marktgevoel.nl. En hier lees je het dankwoord van Arend Jan Kamp.

Twitter bereidt zich voor op een beursgang in 2014

Alhoewel Twitter tot nog toe nooit heeft aangegeven beursplannen te hebben worden de geruchten omtrent een beursgang van de microblogsite steeds sterker. De Britse krant Sunday Times meldde zondag op basis van ingewijden dat Twitter weldegelijk een beursgang aan het voorbereiden is. Mogelijk al in het eerste kwartaal van 2014.

Twitter is 15 miljard dollar waard

De geruchten gaan dat het bestuur van Twitter al in gesprek is met investeringsbanken om de beursgang te begeleiden. De usual suspects duiken hierbij op; zoals Morgan Stanley, Goldman Sachs en JP Morgan. Volgens de Britse krant zou Twitter gewaardeerd worden op 15 miljard dollar (ruim 11,3 miljard euro).

Bankiers staan dan ook te springen om een rol te krijgen in wat nu al gezien wordt als een van de opmerkelijkste beursgangen van de afgelopen 10 jaar. Twitter werd 7 jaar geleden opgericht door Jack Dorsey, die nog steeds 3% van de aandelen in zijn bezit heeft. Twitter heeft naar schatting 500 miljoen gebruikers.

Twitter zou aandringen op een laagdrempelige introductie, om de problemen zoals die zich met het aandeel Facebook voordeden te voorkomen. De oplevende koers van Facebook de afgelopen maanden zou de deur hebben geopend voor een notering van Twitter.

Wordt ongetwijfeld vervolgd!

De 23 Twitter accounts die je MOET volgen om de situatie rondom Syrië te begrijpen

De situatie in Syrië en het wel of niet ingrijpen van het Westen beheerste het nieuws en de beurzen de afgelopen dagen. En de verwachting is dat ook de komende beursweek volledig in het teken zal staan van Syrië.

Om de situatie goed te kunnen begrijpen en om de voors en tegens van ingrijpen goed te kunnen afwegen heeft The Washington Post een mooie lijst samengesteld; De 23 Twitter accounts die je MOET volgen om de situatie rondom Syrië te begrijpen. In de lijst vind je belangrijke opiniemakers uit Syrië, journalisten, analisten en waarnemers.

These are the people you should follow on Twitter to keep track of what’s going on inside of Syria (as well as within relevant circles outside of it), what it means, why it matters and how to think about it.

De complete lijst van The Washington Post vind je hier.

De beurzen staan dus in het teken van Syrië. Afgelopen week zagen we druk op de koersen maar via Twitter zagen we ook verrassend veel analisten verkondigen dat ingrijpen, hoe raar het ook klinkt, koopkansen biedt.

Analist Corné van Zeijl kwam tenslotte nog deze slideshow tegen met de reactie van de beurs op eerdere Amerikaanse interventies: