Aperam, nieuw AEX fonds kent een goede start

Aperam, de roestvrijstaaltak van Arcelor Mittal heeft vanaf 26 januari 2011 een notering in de Amsterdamse AEX. De AEX telt daardoor tijdelijk 26 fondsen. Omdat deze afsplitsing van Arcelor Mittal dermate groot is, is een dubbele notering in dit geval gebruikelijk. Na twee dagen staat het fonds al ruim 10% boven de introductieprijs. Aperam is een roestvrijstaalbedrijf en is in meer dan 30 landen actief. Het bedrijf produceert 2,5 miljoen ton roestvrijstaal per jaar via fabrieken in Brazilie, Belgie en Frankrijk. Aperam heeft 9.800 werknemers en een omzet in 2009 van 4,2 miljard Dollar (3,1 miljoen Euro).

Aperam krijgt direct koop advies
Analisten van Societe General volgen Aperam direct met een koopadvies en een koersdoel van 39 euro. Men verwacht een stevige groei wereldwijd in de vraag naar roestvrijstaal. In Zuid Amerika zal deze vraag met name sterk zijn en hier is Aperam marktleider. Doordat Aperam in Brazilie werkt met een op houtgestookte smelterij kan het de kosten laag houden.

Volg hier alles wat er over Aperam op Twitter wordt geschreven en profiteer van voorkennis en het meest actuele nieuws over dit fonds.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *.