Rapper 50 Cent verdiende 10 miljoen met enkele tweets

Groot nieuws gisteravond op Amerikaanse blogs. Headline: “50 Cent verdient 10 miljoen met paar tweets”. Een sensationele kop, die niet helemaal klopt, maar waar wel een kern van waarheid in zit. Waar gaat het allemaal om? Rapper 50 cent ging in het weekend opeens helemaal los op zijn Twitter account. Hij bleef doorlopend een nieuwe koptelefoon promoten, en vroeg zijn volgers om het product te kopen en hem feedback te geven.
Het resultaat van de actie: de aandelen van het bedrijf dat de koptelefoon produceert stegen zoveel op maandag dat de waarde van het bedrijf met 50 miljoen dollar steeg. Een ongekende stijging.

En wat blijkt? Rapper 50 Cent blijkt voor twintig procent eigenaar te zijn van het bedrijf. Hij kreeg de aandelen in ruil voor het promoten van de koptelefoon… op Twitter en via andere kanalen.
Gedurende het weekend promootte 50 de gadget alleen via zijn Twitter account, waardoor de conclusie in de VS getrokken is dat alleen de tweets ertoe hebben geleid dat 50 in een weekend tien miljoen dollar verdiend heeft.

Het lijkt erop dat veel beurshandelaren de tweets gezien hebben, en dachten: in dit bedrijf moet ik aandelen hebben. Of er ook veel extra koptelefoons zijn verkocht, is vooralsnog onduidelijk. 50 Cent heeft een kleine 4 miljoen volgers op Twitter.

 

Geef een reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *.