Twittersentiment als een technische analyse indicator

Traders en daghandelaren die vooral in individuele aandelen beleggen hebben vaak al een breed scala aan technische indicatoren tot hun beschikking. Deze indicatoren volgen zaken als een aandeelmomentum, de trend en de volatiliteit. Sentimentindicatoren maken hier vaak geen onderdeel van uit omdat deze niet in staat zijn het sentiment van een individueel aandeel te laten zien. But times are changing.

De Twitter Vertrouwensindex

Dankzij de stijgende populariteit van Twitter onder handelaren is het nu mogelijk om voor individuele aandelen het sentiment te volgen. Dit gebeurt door het geautomatiseerd lezen van de tweets van treaders en daghandelaren plus het ‘scoren’ van de tweets. Grote hoeveelheden data worden hiermee gecomprimeerd tot een ´Twitter Vertrouwensindex´ die kan worden gebruikt als een nieuw middel binnen de technische analyse.

Op TraderPlanet.com lees je een uitgebreid artikel hierover plus een uitgewerkte case waarin wordt verteld hoe deze Twitter Vertrouwensindex zijn werk heeft gedaan voor het in- en uitstappen in het aandeel Goldman Sachs (GS).

Twitter Vetrouwensindex

Lees hier het hele artikel.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *.