Twitter bereidt zich voor op een beursgang in 2014

Alhoewel Twitter tot nog toe nooit heeft aangegeven beursplannen te hebben worden de geruchten omtrent een beursgang van de microblogsite steeds sterker. De Britse krant Sunday Times meldde zondag op basis van ingewijden dat Twitter weldegelijk een beursgang aan het voorbereiden is. Mogelijk al in het eerste kwartaal van 2014.

Twitter is 15 miljard dollar waard

De geruchten gaan dat het bestuur van Twitter al in gesprek is met investeringsbanken om de beursgang te begeleiden. De usual suspects duiken hierbij op; zoals Morgan Stanley, Goldman Sachs en JP Morgan. Volgens de Britse krant zou Twitter gewaardeerd worden op 15 miljard dollar (ruim 11,3 miljard euro).

Bankiers staan dan ook te springen om een rol te krijgen in wat nu al gezien wordt als een van de opmerkelijkste beursgangen van de afgelopen 10 jaar. Twitter werd 7 jaar geleden opgericht door Jack Dorsey, die nog steeds 3% van de aandelen in zijn bezit heeft. Twitter heeft naar schatting 500 miljoen gebruikers.

Twitter zou aandringen op een laagdrempelige introductie, om de problemen zoals die zich met het aandeel Facebook voordeden te voorkomen. De oplevende koers van Facebook de afgelopen maanden zou de deur hebben geopend voor een notering van Twitter.

Wordt ongetwijfeld vervolgd!

Geef een reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *.