De meest boeiende twitteraars volgens Elsevier

In de Elsevier van deze week staat een groot artikel over het nut en de onzin van Twitter. Hoe haalt u het meeste uit Twitter? En wie moet ik dan volgen? Elsevier heeft een lijst samengesteld van de zestig meest boeiende twitteraars. Een top 5 in twaalf categorieën. Binnen de categorie ‘Beleggen’ heeft Elsevier gekozen voor de volgende 5 accounts:

@zerohedge

Elsevier: “Deze Amerikaanse beursblog heeft ook een eigen Twitter-account. Voor beleggers die op de internationale effectenmarkten handelen is het een boeiend account: de auteurs zijn doorgaans goed geïnformeerd.”

@RoyceTostrams

Elsevier: “Technisch analist Royce Tostrams schrijft op Twitter over opvallende ontwikkelingen op de beurs. Hij probeert door lijnen te trekken, stijgingen of dalingen van koersen te verklaren, en natuurlijk ook te voorspellen.”

@ldaalder

Elsevier: “De vermogensbeheerder van Robeco twittert op persoonlijke titel over beleggen. Hij stuurt artikelen en grafieken over handel in goud en grondstoffen. Elke dag deelt hij een eigen overzicht van nuttige economische links.”

@stijgers

Elsevier: “Dit account geeft elk uur automatisch aan welke vijf aan de AEX genoteerde aandelen het hardst in waarde stijgen en met welk percentage. Als u ook @dalers volgt, weet u altijd wat de uitschieters op de beurs zijn.”

@JimTehupuring


Elsevier: ”Beursdeskundige Tehupuring van Royal Bank of Scotland twittert op persoonlijke titel over bedrijven en financiële markten. Ook geeft hij beleggingstips en schrijft hij over zijn deelname aan beleggingsseminars.”

Economie

En bent u geïnteresseerd in Economie dan moet u volgens Elsevier deze accounts volgen:

@_basjacobs


Elsevier: “Hoogleraar economie Bas Jacobs aan de Erasmus Universiteit zit pas sinds oktober op Twitter maar heeft nu al 1690 volgers. Jacobs dankt zijn snel stijgende populariteit aan tweets over subsidies en belastingen.”

@went1955

Elsevier: ”Robert Went is econoom bij de Wetenschappelijke Raad voor Regeringsbeleid. Hij deelt economisch nieuws van internationale media. Van opinie over kredietbeoordelaars tot nieuws over de arbeidsmarkt.”

@MathijsBouman

Elsevier: “Mathijs Bouman zit als beurscommentator en columnist dicht op het nieuws – ook op Twitter. Bouman tweet over de eurocrisis, de hypotheekrenteaftrek, pensioenen en de Nederlands goudvoorraad.“

@EricaVerdegaal

Elsevier: “Zelfstandig journalist en econoom Erica Verdegaal schrijft vooral over personal finance. Ze tweet over beleggen (let op de verborgen kosten!), zorgverzekeringen, studieleningen, uitvaartpolissen en meer.”

@PeterVerhaar

Elsevier: “Voor de laatste ontwikkelingen op het gebied van effectenbeurzen, banken en economie is het handig op Peter Verhaar te volgen. Hij werkte bij banken – onder meer ABN AMRO – en richtte online-broker Alex op.

Onze eigen Top 12 Tweeps

Op Beurstweet hebben we afgelopen maand onze eigen Top 12 gemaakt van beursanalisten die je moet volgen op Twitter. Bekijk hier ons eigen favorietenlijstje.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *.