12 Beursanalisten die je op Twitter moet volgen als je geld wil verdienen op de beurs

Op Beurstweet.nl verzamelen we alles wat er over de in Amsterdam genoteerde aandelen wordt geschreven op Twitter. Maar ook de tips en adviezen van gerenommeerde beursanalisten volgen we nauwlettend. We doen dat nu al geruime tijd en we hoeven je niet meer te overtuigen dat Twitter inmiddels tot een volwaardig informatiekanaal is uitgegroeid wat in veel gevallen ook vele malen sneller is dan de reguliere nieuwsdiensten.

Klinkt als een ideaal ‘tweede scherm’ om in de gaten te houden voor het nemen van beursbeslissingen toch? Maar wie moet je dan volgen?

Hieronder ons favorietenlijstje; de 12 top ‘Tweeps’ voor 2012:

1. @Beursweer

Marc Lendfers, de drijvende kracht achter de website Beursweer.eu marcheert als een olifant door de porseleinkast op Twitter. Zijn straffe mening is vermakelijk om te lezen. Maar tussen al het verbale geweld deelt Marc veel nuttige tips en adviezen om een betere belegger te worden. En met sublieme portefeuille resultaten heeft Lendfers momenteel het gelijk volledig aan zijn zijde. Bij ons met stip op nummer 1!

2. @RoyceTostrams

Royce Tostrams, oprichter en eigenaar van de Tostrams Groep is erg actief op Twitter. Hij deelt zijn adviezen over individuele aandelen, indexen, goud en meer. Zijn focus ligt op de technische beoordelingen van aandelen. Zijn visie op de weerstanden, doorbraken en trends zijn zeer interessant om te volgen.

3. @TheDailyTurbo

Achter The Daily Turbo gaat analist Nico Bakker schuil, werkzaam bij RBS Markets. Bakker is de koning van de technische analyse en niet verlegen zijn tips en adviezen te delen via Twitter. Ben je bekend met stierenvechten, sleepkabels, RSI, Swingtellers en witte danwel zwarte kaarsen dan is Nico de man om te volgen.

4. @HansOudshoorn

Is optiebeleggen helemaal je ding dan moet je Hans Oudshoorn absoluut volgen. Hans is trainer en investment coach bij Alex en deelt op Twitter met regelmaat de, in zijn ogen, interessante optieconstructies.

5. @Marktgevoel

Marktgevoel.nl bestaat uit een clubje jonge honden. Kritische handelaren die pogen met een frisse blik de financiële wereld in te kijken. Marktgevoel tweet scherp en dat is in deze stijve financiële wereld verfrissend. De heren zijn bedreven in het vissen naar stockpicks en delen openlijk alle eigen transacties en resultaten.

6. @MartinVisser

In deze tijd waarin Europa brandt en politiek de richting van de koersen bepaald is Martin Visser, EU correspondent van het Financieele Dagblad, iemand om te volgen. Goed geïnformeerd en zeker in tijden van een Eurotop kun je niet om hem heen.

7. @Ceessmit

Cees Smit is algemeen directeur van de Today’s Groep en van hem is vaak de eerste tweet die we ’s ochtends lezen….. de openingsverwachting van de AEX.

8. @Zerohedge

ZeroHedge.com is een Amerikaans financieel blog met een scherpe pen. Het blog wordt bevolkt door een groep schrijvers die onder het pseudoniem ‘Tyler Durden’ (een van de karakters uit Fight Club) schrijven. Ze bedrijven onderzoeksjournalistiek met een kartelrand. De ‘GeenStijl’ van de financiële journalistiek. Interessante meningen, andersdenkend en daarom goed om te volgen.

9. @FDbeleggen

Het macro- en bedrijfsnieuws mag natuurlijk niet ontbreken en daarom is het goed ook dé autoriteit op dat gebied te volgen; Het Financieele Dagblad. Maar dan wel de sectie FD Beleggen. De hele dag worden we gevoed met macro-economische ontwikkelingen, bedrijfsnieuws en beursbeshouwingen.

10. @TurboTrading

Is Turbo beleggen je ding, volg dan de man achter Turbo Trading; Selwyn Duijvestijn. Selwyn deelt met regelmaat zijn technische visie op aandelen wereldwijd. Hij beantwoordt met regelmaat vragen van volgers. Interessant om van zijn visie te leren.

11. @WillemMiddelkoop

Aandelenpessimist en (voormalig) goudhandelaar Willem Middelkoop is zeker ook interessant om op te nemen onder je te volgen tweeps. Hij weet de zaken meestal in een ander daglicht neer te zetten en beleg je in goud dan is Middelkoops Twitterstream nog steeds je belangrijkste nieuwsbron.

12. @TheoBesteman

Theo Besteman is journalist bij de Financiele Telegraaf en deelt via Twitter voornamelijk bedrijfsnieuws. Naast het macro-economische spectrum wat we bij FD Beleggen ophalen volgen we Besteman voor het laatste inside bedrijfsnieuws.

 
Tot zover onze lijst met top tweeps voor 2012 waarmee we het beursspectrum proberen af te dekken. Last but not least nog een stukje zelfpromotie want via @beurstweet zetten we de belangrijkste adviezen en tips van alle analisten door naar onze volgers. Gefilterd van privéberichten ontvang je alleen de tips die er echt toe doen.

Je kunt ons volgen via: @beurstweet

4 reacties » Schrijf een reactie

Geef een reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *.