Bloomberg neemt tweets op in newsfeed

Persbureau Bloomberg gaat een selectie van Twitterberichten toevoegen aan zijn newsfeed. Dat schrijft de Britse zakenkrant Financial Times donderdag. Het zou gaan om een aantal officiële accounts van grote bedrijven, bestuurders van de Federal Reserve en andere centrale banken, ministers, economen en toonaangevende financiële bloggers.

Het besluit volgt daags op een uitspraak van de Amerikaanse beurstoezichthouder SEC dat beursgenoteerde bedrijven onder voorwaarden koersgevoelige informatie naar buiten mogen brengen via sociale media als Twitter en Facebook. De SEC deed die uitspraak naar aanleiding van een onderzoek naar een melding over internetbedrijf Netflix. De topman van dat bedrijf deelde in juli op zijn persoonlijke Facebookpagina informatie over de gang van zaken bij Netflix waarna het aandeel 6 procent in waarde steeg.

Bloomberg heeft meer dan 310.000 abonnees. Zij kunnen de Twitterberichten toevoegen aan toepassingen die ze nu ook al gebruiken zoals ‘watchlists’ en ze ook filteren per sector.

Bron: RTLZ.nl

Geef een reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *.